Om oss

Først og fremst salg av brukte bildeler

Salg av originale brukte bildeler er vårt fokusområde. Vi har et romslig varelager, og du finner våre bildeler her via vår nettside. Arbeidet med å demontere biler og legge ut hver bildel med gjenkjennende delenummer, foto og pris har høy prioritet.

Du kan snike i køen hos oss
Skulle du ikke finne det du søker, er du velkommen til å kontakte oss direkte. Kanskje har vi delen allikevel. Vi får nemlig kontinuerlig tilgang på biler som skal hentes og som venter på demontering. Ved konkret henvendelse fra deg kan vi tillate en bil å snike i køen.

Vi kjenner din bil
Vi mottar biler av alle merker og modeller. Biler med verdifulle deler demonterer vi på eget verksted.  Derfor kan vi si at vi mest sannsynlig også kjenner din bil. Demontering og salg har vært vårt fagfelt i over 45 år. Våre ansatte sitter nå på en solid erfaringskompetanse og kjenner altså den norske bilparken godt.

En bonuseffekt – vårt bidrag til sirkulærøkonomi
Vi sørger for gjenbruk av bildeler. Det igjen fører til reparasjon av flere biler og bidrar godt i arbeidet med å skape god sirkulærøkonomi. Altså at deler og biler som allerede er produsert får fungere og gjøre nytte så lenge som mulig. Det er positivt for miljøet.

Vi ser på det som en bonuseffekt.

Vi håper det også gir din handel en ekstra verdi, på toppen av den økonomiske fordelen du får ved å handle brukt.

Altså – hver bildel du handler hos oss er positivt for miljøet, for sirkulærøkonomien og det gir oss begge en bonus.

Vi er et sterkt team
Trenden er klar. Vi merker en økende interesse for brukte deler, og det gleder et gammelt bilopphuggerhjerte. For å sikre våre kunder fortsatt suveren fagkunnskap og effektiv handel, har vi nylig derfor økt staben og ansatt to bilmekanikere. At erfarne bilmekanikere velger å starte hos oss, nå som markedet skriker etter denne typen kompetanse, har vi stor ydmykhet for. At vi også har fått inn ei dame med markedsføringskompetanse, ser vi på som en rikdom for arbeidsmiljøet og driften. Dette betyr at du møter et sterkt team som kan bil og som vet hvor skoen trykker når bildeler skal gjenbrukes og selges.

Mer å spare på avanserte bildeler
Biler blir stadig mer detaljerte og kompliserte. Vi kan nevne bildeler som sensorer, kamera, sikkerhetsutstyr, smart elektronikk, mekaniske finesser, edle metaller, lekre detaljer og robuste løsninger. Dette gjør nye bildeler overraskende kostbare. Kjøper du derimot brukt er prisen langt hyggeligere. Tryggheten originale varer bærer får du med på kjøpet hos oss. Vi har en relativt ung «bilpark», da vår prioritet er deler til biler yngre enn 10 år.

Innholdsrikt utvalgt til biler yngre enn 15 år
Er valget å reparere eller vrake? Tilgangen på brukte bildeler kan være avgjørende for å finne det lønnsomt å forlenge en bils levetid. Her liker vi å bidra. Det er et miljømål å holde bilene trygge og sikre på veien lengst mulig. Vi har derfor et innholdsrikt utvalg av deler til biler yngre enn 15 år.

Vi sender til hele landet
Vit at vi sender bildeler over hele landet til verksteder, bruktbilselgere og privatpersoner.

Vi har god erfaring med å pakke og sende både tunge motorer, store dører og små sensorer.

Slik treffer du oss
Vårt varelager ligger tilgjengelig her på nettsiden hele døgnet.

Vi svarer på telefon og e-post og tar imot kunder innenfor åpningstidene

Mandag – fredag 08.00 – 16.00.

Mer om hvor du finner oss se KONTAKT

Ansatte

Torgeir Seljord

Daglig leder/eier

Alexander Meyer Nilsen

Deleekspeditør/mekaniker

Anders Seljord

Teknisk leder/Toyota-tekniker

Bjørn Terje Kåsastul

Verksmester/mekaniker

Ole Bjørn Bråtelia

Bilmekaniker

Hanna O. Nessjøen

Markedsfører

Vårt samfunnsoppdrag er miljøsanering

Visste du at 95 % av materialet i et bilvrak kan gjenvinnes?
På oppdrag fra Statsforvalteren tar vi imot vrak av kjøretøy og sørger for lovmessig miljøsanering.
Når et bilvrak kommer inn til oss kategoriseres det som farlig avfall.
Etter gjennomført miljøsaneringsprosess skal det aller meste kunne gjenbrukes enten ved ombruk, materialgjenvinning eller energiutnyttelse.
Et vrak har dermed gått fra å være farlig avfall til å bli verdifulle ressurser.

Dette skjer hos oss:

Trinn 1: Bilen tømmes for væske
Drivstoff, girolje, spylevæske, bremsevæske og motorolje tappes.
Bilen står på tilrettelagt område inntil dette er gjennomført, slik at ingen dråper havner i naturen.

Trinn 2: Deler fjernes fra vraket
Batteri, dekk/felger og katalysator fjernes av miljøhensyn og selges til spesialister.
Hele bildeler som har en markedsverdi demonteres og legges ut for salg.

Trinn 3: Vraket klargjøres for å sendes videre
Vraket brettes og fraktes til fragmenteringsverk.

Våre oppgaver som bilopphugger er gjennomført.
Dette skjer videre på gjenvinningsstasjon, etter at vraket har forlatt oss:
– Vraket presses og kvernes i biter
– Plast og ulike metaller sorteres med magnet og lufttrykk eller -sug.
– Materialet sorteres som skrapjern, ikke-magnetisk metall, fluff og annet.
– Sortert materiale blir råvarer til nye produkter. 

Ønsker du å lære mer om hvordan biler miljøsaneres?
Detaljert beskrivelse med bilder og filmer finner du HER. https://autoretur.no/slik-gjenvinnes-bilen-din/

Historien

Heddal Bilopphugging ble etablert i 1976 av Arne Seljord, som startet sin virksomhet på eget småbruk i Heddal.

Allerede i 1979 var behovet for større plass opplagt. Dagens tomt på 11 mål på Tuven Industriområde nærmere Notodden sentrum ble kjøpt, og virksomheten flyttet for å kunne ekspandere videre.

Torgeir Seljord overtok driften i 1995, etter Arne Seljord sin bortgang. Nylig har også 3. generasjon involvert seg i driften med Anders Seljord. Familiebedriften nyter godt av å besitte både lang erfaring og ungt engasjement.

Vi er altså en selvstendig bedrift med over 45 års erfaring i bransjen, der salg av brukte bildeler hele tiden har vært primæroppgaven og miljøsanering av biler har vært vårt samfunnsoppdrag. I 2015 sto vårt nye større lagerbygg på ca 1200 kvm ferdig. Dette bidrar til rasjonell drift og trygg oppbevaring av etterspurte bildeler. Beliggenheten langs E134 gjør det lett å finne oss og effektivt å sende deler over hele landet. Vi kan raskt levere varer til det sentrale Østlandet og henter biler daglig fra noen av Norges mest befolkede områder.

Vi søker kontinuerlig forbedringer og nye smarte løsninger for vår demonterings- og salgsvirksomhet. Dette har nylig resultert i flere ansatte, oppgradering av verkstedene, vi har investert i ny lastebil og vi har gjort oss mer tilgjengelige digitalt.

Ikke minst har vi endret navn til Heddal Bildeler AS. Dette for å tilpasse oss vårt primærmarked og for å gjøre oss mer synlige. I dag er vi en bunnsolid bedrift med 6 årsverk og høyt arbeidstempo. Vi synes salg er moro, og vi ønsker først og fremst å bidra slik at biler på norske veier kan kjøre trygt og sikkert lengst mulig.

Påmelding til nyhetsbrev

* påkrevde felt

Vi bruker Mailchimp som vår markedsføringsplattform. Ved å registrere deg for å motta nyhetsbrev godtar du at informasjonen din blir overført til Mailchimp. Les mer om Mailchimps personvern her.